Logo

Tyrkisk kat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tyrkisk kat

Den tyrkiske kat, der minder meget om angora, blev først anerkendt i 1969,

 

Dette er en kat, som er blevet domesticeret for mange hundrede år siden i Tyrkiet. Den dukkede først op i Europa i '1955, da el par blev foræret til en engelsk avler i Tyrkiet, som besluttede at tage dem med hjem for at prøve at fremavle racen i den vestlige verden. Dette var ikke nogen let opgave, da hun for at kunne øge sin avlsbestand var nødt til at vende tilbage til Tyrkiet for at finde nye katte, som så måtte tilbringe flere måneder i karantæne ved ankomsten til England. T 1969 blev de anerkendt af GCCF og er nu også anerkendt i FIFE-området.

 

Kattene var oprindelig kendt som Van-katte, fordi de fra begyndelsen kom fra søen Van i det sydøstlige Tyrkiet, men tyrkisk kat er nu det officielle navn i Europa. Den ligner på mange måder angoraen.

 

Den tyrkiske kat har også fået navnet svømmende kat, da denne race ikke blot er en fortrinlig svømmer (det er de fleste katte, hvis de skal) men faktisk holder af at opholde sig i vandet. Den nyder at blive badet, hvis vandet har en temperatur på cirka 38 °C, hvilket er deres egen blod-temperatur.

 

Medmindre det er en virkelig varm solskinsdag, bør de tørres hurtigt og grundigt med varme håndklæder, hvis de har været i vandet, og de må ikke have lov til at blive liggende våde. Alle katte vil forsøge at slikke sig tørre, men tørring med håndklæde og en forsigtig børstning vil forhindre risikoen for en forkølelse og forskønne pelsens udseende. Det er imidlertid hårdføre katte. På deres hjemegn omkring Van-søen ligger der sne de seks måneder af året. Det er kærlige og kloge kæledyr, men eftersom kuldene er små, tager det nogen tid, før de bliver lette at fremskaffe.

 

Tyrkisk kat

Standard

Dens krop er lang, men tæt med hale og ben af middel længde og sirlige runde poter med duske mellem tæerne, Hankatte er særlig muskuløse over hals og skuldre. Hovedet skal være formet som en kort trekant med stærkt behårede, store opretstående ører, der sidder temmelig tæt sammen, og med en lang næse. Pelsen skal være lang, blød og silkeagtig helt til bunden med en uldagtig underpels og en busket hale. Grundfarven skal være kalkhvid, uden mindste spor af gult, men med kastanjebrune aftegninger i ansigtet, der skal have en hvid blis, og en kastanjebrun hale med svagt mørkere kastanjebrune ringe hos de voksne dyr og tydelige ring-aftegninger hos killinger. Ørerne skal være hvide, næsespejl, trædepuder og indersiden af øret skal være svagt rosa.

 

Se vand og katte.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her