Logo

Balineser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Balineser

 

Balineseren er faktisk en langhåret siameserkat. Den findes med forskellige siam-maskefarver. Her ses en brunmasket balineser.

 

Den blev udviklet af amerikanske avlere, der opdagede, at killinger med længere pelse end sædvanligt dukkede op i ægte siamkuld ved bestemte parringer. Avlere af normale siamesere gjorde indvendinger mod, at de blev kaldt langhårssiamesere, eftersom siameseren er ensbetydende med den orientalske kats fuldkomne udseende, og de blev i begyndelsen anerkendt under navnet balineser i 1963, da det havde vist sig at de kunne avles rent.

 

De blev indført i England i 1974 men er endnu ret ukendte på fastlandet. I alle henseender, undtagen hvad angår pelsens længde, som skal være fem cm eller mere, skal de følge siameser-typen.

 

Standard

Balineserkatten skal have et slankt udseende og være elegant, men muskuløst bygget. Det lange hoved skal være af middelstørrelse, spidset til i kileform fra næsen og udvides i lige linjer til de store spidse ører, så der dannes en trekant og uden stop ved knurhårene.

 

Øjnene skal være middelstore, mandelformede og skrå ned mod næsen.

Hals og ben er lange og slanke, bagbenene højere end forbenene.

Poterne skal være små og ovale, halen lang og tynd og tilspidset.

Pelsen skal være fin og silkeagtig og have en jævn tone over det hele, som kontrasterer mod den tætte og klart afgrænsede maske og aftegningerne, der skal være uden striber eller hvide hår.

Masken skal dække hele ansigtet, også knurhårspuderne, men den bør ikke strække sig hen over det øverste af hovedet, selvom den forbindes med ørerne ved streger.

 

Den brunmaskede balinesers krop skal have en varm lysebrun til cremefarve der går over i en lysere nuance på bryst og mave. Aftegninger, maske og næsespejl skal have en dyb mørkebrun farve, øjnene en dyb, stærk blå farve.

 

Balineseren findes også med nogle af de andre siam-maskefarver, nemlig blå, chokolade og lilla. Farvestandarden den samme som for de tilsvarende siamesere.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her