Logo

Balineser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Balineser

 

Balineseren findes i alle de samme colourpoint-farver som hos siameseren. På denne blåmaskede balineser ser man, hvordan den længere pels kan lave en fin overgang mellem punktfarverne og kropsfarven.

 

Hvis man forestiller sig en siameser med en lang, silkeagtig, flagrende pels og en fjeragtig hale, har man en ide om balineseren. Den har de samme blændende safirblå øjne og store opretstående ører som siameserkatten og findes i de samme farvevarianter. Balineseren - eller javaneseren, som visse farvevarianter kaldes i USA - er generelt lidt mindre støjende end siameseren.

 

Navnet er sikkert inspireret af kattens yndefulde bevægelser, der kan minde om en indonesisk dansers. Herkomsten er helt afgjort siameser. Det er sandsynligt, at der gennem 100 års opdræt af siamesere er krøbet et recessivt gen for langt hår ind, og i 1940'erne begyndte der at dukke langhårede killinger op i racerene siameserkuld. En californisk opdrætter besluttede sig for at drage fordel af denne udvikling, og udviklede i 19S0'erne racen. Den nye race blev indført i England og Europa i 1970'erne, og snart blev der opdrættet nogle bemærkelsesværdigt smukke katte.

 

Balineserens pels er kortere end mange af de andre semilanghårsracer og ligger glat ind til kroppen. Racen er af samme grund lettere at holde. Den er mellemstor, men langlemmet og smidig med et karakteristisk kileformet hoved og siameserens lange, lige næse. Masken dækker hele hovedet og ørerne med spor af mørkere farver (bortset fra killingerne). Af karakter er balineseren opvakt og meget aktiv, men elsker komfort.

 

Balineser

Denne chokoladetabbymaskede balineser har dramatiske mørke striber, øjenomrids og knurhårspletter. Det vil blive meget beundret på en udstilling.

 

KENDETEGN

Pels:           mellemlang, fin, silkeagtig; ligger ind langs kroppen; ingen ulden underpels

Øjne: mandelformede, skæve øjne; intelligent udtryk; klare og strålende blå

Andre træk: busket hale

Soignering: forholdsvist let; regelmæssig varsom børstning og frisering

Temperament: intelligent, livlig, legesyg, loyal, kærlig, men kan være reserveret

 

BALINESERS PUNKTFARVE-GRUPPER

— Sort, blå, chokolade, lilla, rød, creme

— Tabby, tortietabby

— Bruntortie, blåtortie, chokoladetortie, lillatortie

 

Balineser

Idealet hos racen er som helhed, at masken som hos denne chokolademaskede balineser dækker hele hovedet og smelter over i ørefarven.

 

Balineser

Perfekte chatteringer langs rygraden passer smukt sammen med en rosa kropsfarve og de mørkere pletter, men ideelt set bør der slet ikke være nogen chattering.

 

Balineser

Strålende klare og intenst safirblå øjne som hos denne chokolademaskede balineser er et af de markante træk ved racen.

 

 

Balineser

Højrøstet måske, men balineseren er ikke helt så højlydt som sine siameseraner.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her