Logo

- Britisk korthår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Britisk korthår

 

Den britiske korthårskat er nationalrace på de britiske øer og er et resultat af selektiv opdræt af de bedste eksemplarer af de oprindelige gadekatte. De stammer sandsynligvis tilbage til, dengang de første tamkatte kom til England med de romerske legioner lige efter kristi fødsel. Britisk korthår blev anerkendt fra begyndelsen. De første opdrættere var uvist af hvilke årsager oftest mænd og kom fra det nordlige England. Nu er britisk korthår den tredjestørste gruppe af registrerede racekatte i England og er populære over hele verden.

 

Den opdrættes i alle de vigtigste farver og mønstre, dog i mindre grad end amerikansk korthår, og omfatter også maskerede. Brystet er bredt og kraftigt; benene er korte og stærke med store runde poter; halen er tyk ved roden og rundet ved spidsen. Af de britiske, europæiske og amerikanske korthårskatte er britisk korthår den mest rundhovede. Ørerne er små med god afstand imellem, kinderne er runde og næsen er kort og bred.

 

Som sine forfædre og samtidige huskatte er britisk korthår en muskuløs kat, hvis karakteristiske ro gør den tilfreds med at leve et liv indendørs. Dens intelligente, men noget flegmatiske natur gør den til en pålidelig katteven.

 

FARVER OG MØNSTRE HOS BRITISK KORTHÅR

— Ensfarvede: Hvid (øjne: blå, orange, odd-eyed) sort, chokolade, lilla, blå, creme, rød, cinnamon og flødefarvet

— Tabby: Silver, blåsilver, chokoladesilver, lillasilver, rødsilver, cremesilver, sorttortiesil ve r, ch okoladetortiesil ver, blåcremesilver, lillacremesilver, brun, chokolade, lilla, blå, rød, creme, bruntortie, blåcreme, chokoladetortie og lilla creme

— Mønstre: blotched, makreltabby eller spotted

— Tortie: Sorttortie, chokoladetortie, blåcremetortie og lillatortie

— Tabby med hvidt: Sorttortie med hvidt, blåtortie med hvidt, chokoladetortie med hvidt, lillatortie med hvidt, sort og hvid, blå og hvid, lilla og hvid, rød og hvid, creme og hvid

— Smoke: Alle ensfarvede toner (ud over hvid, cinnamon og flødefarvet) og alle tortiefarverne

— Tipped: Gnistrende hvid pels, hvor kun den yderste hårspids har ensfarvede eller tortietoner.

— Golden tipped, den udgave der ikke er silver, har sort tipping

— Colourpointed: Farven er begrænset til maske, ører, poter og hale i alle ensfarvede, tabby, silvertabby, tortie og smoke farver. Kattene har blå øjne. FIFe, DK er silvermarkerede og smokemaskede samt alle cinnamon farvevarianter ikke anerkendt.

 

- Britisk korthår

En opstilling af killinger af forskellige britisk korthår. Fra venstre mod højre tortie, blå, sort og cremespotted. Potentielle ejere skal huske, at selvom de bevarer racens venlige natur, er den fuldvoksne korthår en stor og tung kat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her