Logo

Welsh corgi cardigan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Welsh corgi cardigan

 

Hyrdehunde: De to varianter af welsh corgi minder meget om hinanden, men er også temmelig forskellige.

 

HØJDE: Omkring 30 cm for begge køn.

VÆGT: 11-17 kg.

FARVER: Enhver farve med eller uden hvide aftegninger, men den hvide farve må ikke være dominerende.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Welsh Corgi Cardigan.

 

MENTALITET: Opmærksom og nysgerrig. Rolig, hengiven og meget egnet som selskabshund, også på grund af hyrdehundens fint udviklede samarbejdsvilje. Som arbejdshund drev den kvæget foran sig ved at nappe dyrene i haserne et instinkt den stadig kan finde på at praktisere også over for mennesker i hurtig bevægelse. Noget gøende.

 

BEHOV: Nær kontakt med familien samt daglig motion uden alt for voldsom eller stressende aktivitet. Vær opmærksom på lidt tendens til overvægt, og tag desuden hensyn til hundens lange ryg.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Glad for at bevæge sig og altid parat til en behersket leg med børnene eller en rask spadseretur. Udholdende og robust over for alle vejrtyper. Holder sig i relativ nærhed af sine mennesker, som den med hyrdehundens instinkt sørger for at holde sammen på.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er vejrbestandig og isolerende med lige, korte til middellange dækhår over tæt, blød underuld. Pelsplejen er nem og overkommelig. En grundig gennembørstning en gang om ugen fjerner det meste af den løse underuld, der ellers ville lægge sig i krogene. Klip samtidig pelsen under poterne.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den lidt følsomme hund har godt af tidlig socialisering, og den tåler ikke nogen form for hårdhed i opdragelsen. Udnyt hyrdehundeegenskaberne og træn i korte, positive sekvenser. Den er meget lærenem og kan blive en god lydighedshund.

 

OPRINDELSE: Gennem adskillige århundreder har racen været en effektiv kvægdriver som med sin ringe højde kunne undgå spark fra irriterede dyr. De to corgi-varianter blev tidligere betragtet som en race og blev derfor krydset med hinanden. I 1880'erne ramtes bjergbønderne i Cardiganshire af misvækst og måtte skifte fra kvæg til får, som ikke kunne klare nap i benene. Man krydsede derfor denne egns corgier med collier, og racen fik både et blødere sind og en anden farvevariation end den nære slægtning pembroke.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her