Logo

Weimaraner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Weimaraner

 

Jagthunde stående. Den korthårede weimaraner er den almindeligste, mens den langhårede er langt mere sjælden

 

HØJDE: Hanner 59-70 cm. Tæver 57-65 cm.

VÆGT: 25-40 kg.

FARVER: Ensfarvet sølv-, rådyr- eller musegrå.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Weimaraner.

 

MENTALITET: En alsidig og energisk jagthund, som godt kan tilpasse sig livet i en familie med megen udendørs aktivitet. Med tilstrækkelig motion og meningsfyldt beskæftigelse er den rolig og afslappet indendørs. Den er venlig mod alle, den kender, men noget forbeholden og vagtsom over for fremmede og især andre hunde.

 

BEHOV: Den behøver tidlig socialisering til andre mennesker og hunde samt en hundeerfaren ejer, der er indstillet på at give den både en venlig, konsekvent opdragelse og et godt Dsocialt liv med nær kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er sikker på sporet, skarp over for rovvildt og god til at søge og apportere nedlagt vildt. Den har bevaret en hel del karaktertræk fra de drivende jagthunde og fristes let til at gå sine egne veje, selvom den ellers holder relativt god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Der forekommer to varianter. Den korthårede pels er kraftig, tæt og glat tilliggende, lidt længere end hos mange andre korthårede racer. Den langhårede pels er blød og glat eller let bølget. Begge typer har kun ganske lidt underuld. De kræver kun en jævnlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Det er et kraftfuldt muskelbundt, som behøver vedholdende træning i grundlæggende lydighed. Træn i korte og tempofyldte sekvenser med skiftende motiveringer. Benyt gerne apportering og sporsøg som særlig belønning for kontakt og samarbejde.

 

OPRINDELSE: Der er talrige teorier om racens oprindelse. Det står dog fast, at den allerede i den første tredjedel af l8DD-tallet blev holdt som drivende jagthund ved hoffet i Weimar. Senere i århundredet krydsede man disse hunde med stående hønsehunde og avlede videre med disse krydsninger. "Det grå spøgelse" er nok den eneste af de tyske hønsehunde, der har fundet udbredelse over det meste af verden. Den ses som udstillingshund og har også været forsøgt som tjenestehund for politi og militær.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.825 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her