Logo

Shiba

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Shiba

 

Spidshunde: Shiba er den mest populære af de japanske racer. Navnet betyder en lille hund

 

HØJDE: Hanner 39-41 cm. Tæver 36-38 cm.

VÆGT: 8-10 kg.

FARVER: Rød, black and tan eller en blanding af hvide og sorte eller røde og sorte pelshår.

HJEMLAND: Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN: Shiba.

 

MENTALITET: Den mest populære af de japanske hunderacer har meget af naturhundens væsen i behold. Den er aktiv, foretagsom, uafhængig og altid i stand til at klare sig selv, men også stilfærdig, værdig, trofast og loyal mod sin familie. I omgangen med fremmede og andre hunde er den noget afventende og kan godt virke lidt ligeglad.

 

BEHOV: Udendørs er den livlig, stærk og udholdende, har let til at gø og behøver en del motion og beskæftigelse. Inde er den rolig og kun lidt gøende. Sætter pris på en god kontakt til familien.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den har en meget stor interesse for vildt og dufte, og både jagtlyst og aktionsradius kan være svære at holde nede. På den anden side er kontakten meget vigtig for hunden, så når den har lært at komme, når der bliver kaldt, er problemet overstået.

 

PELS OG PLEJE: Den middellange pels består af hårde og lige dækhår over tæt og blød underuld. Den er fugtafvisende og godt isolerende. Pelsen står ud fra kroppen og skal jævnligt børstes grundigt igennem. Arbejdet er overkommeligt, og fældningen er det meste af året ubetydelig.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Hunden er på en gang blød og hård. Den skal vide, hvem der bestemmer, men er man for kontant, mister man kontakten, og så er det slut med samarbejdsviljen. Træn i korte sekvenser og varier ofte både træningsmiljø, øvelser og belønning.

 

OPRINDELSE: Racen har eksisteret i årtusinder i det bjergrige område ud mod Det Japanske Hav. Den blev brugt til jagt hovedsagelig på småvildt og fugle. Den blev efterhånden stærkt opblandet med engelske jagthunderacer. I 1928 begyndte en målrettet indsats for at bevare de sidste rester af den rene shiba. Arbejdet blev afsluttet i 1934, og i 1937 blev racen udnævnt til "naturmonument". Siden har den vundet stadig stigende udbredelse over det meste af verden. Navnet shiba betyder en lille hund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.474 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her