Logo

Lhasa apso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lhasa apso

 

Selskabshunde. Det kræver en betydelig indsats med børste og kam at holde en lhasa apsos pels

 

HØJDE: Hanner ca. 25 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT: 6-7 kg.

FARVER: Gylden, sandeller honningfarvet, mørkegrå, skifereller røgfarvet, sort, hvid, brun eller flerfarvet.

HJEMLAND: Tibet og Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Lhasa Apso.

 

MENTALITET: Det er en udpræget selskabshund, kærlig og kontaktsøgende der hjemme. Den har det som regel bedst i selskab med de mennesker eller hunde, den kender godt. Over for fremmede er den noget mistænksom, og den lader sig ikke klappe af hvem som helst. Det er en lille hund, man skal nærme sig nænsomt for ikke at gøre den utryg.

 

BEHOV: En robust hund, der sætter pris på at røre sig. Den er smidig og hurtigere, end man umiddelbart skulle tro, så et tæt hegn om haven er en god ide. Den behøver nær kontakt med mennesker.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er uafhængig, aktiv og nysgerrig. Den tager gerne selvstændige initiativer og er ikke specielt lydhør over for anvisninger. Den bevæger sig dog sjældent ud på større afstand, men holder forholdsvis god kontakt. Den er god til at lege med sig selv.

 

PELS OG PLEJE: Den overdådige pels er glat og føles lidt hård. Den fælder kun lidt, men kræver omhyggelig gennembørstning et par gange om ugen og jævnlig vask og føntørring. Den er varm for hunden. Udstillingshunde har pels til jorden, men nogle ejere vælger at klippe de længste hår.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Opdragelsen kræver tålmodighed og opfindsomhed, men hvis man træner venligt og konsekvent, vil man selv og hunden have glæde af at løse forskellige opgaver. Beløn samarbejde hurtigt og varieret. Et spænde i pandehåret letter øjenkontakten.

 

OPRINDELSE: Racen har været selskabshund og indendørs vagthund i tibetanske klostre og hos overklassen i århundreder. Den mentes at beskytte mod onde ånder. Oprindelsen er antagelig den samme som for de andre fjernøstlige småhunde. En af de første hunde, som kom til Vesten, kom fra Tibets hovedstad Lhasa. Apso betyder hårrig. Lhasa apso blev regnet for samme race som tibetansk terrier, og først i 1934 blev den anerkendt som selvstændig race med eget navn. Populariteten er vokset siden 1960'erne.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.964 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her