Logo

Cavalier king charles spaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cavalier king charles spaniel

 

Selskabshunde. Den engelske dværgspaniel bliver stadig mere populær som selskabshund i mange lande

 

HØJDE: 31-33 cm for begge køn.

VÆGT: 5,4-8 kg.

FARVER: Sort med tanfarvede aftegninger, ensfarvet rød, hvid med kastanjebrune partier (farven kaldes blenheim) eller trefarvet hvid-tan-sort.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Cavalier King Charles Spaniel.

 

MENTALITET: Den er livlig, venlig og imødekommende over for voksne såvel som børn, fremmede og andre hunde. Det er en stilfærdig og behagelig selskabshund, som knytter sig til hele familien. Den er velegnet også hos lidt ældre, men stadig aktive mennesker, der ligesom den sætter pris på friske gåture. Den kan være lidt gøende.

 

BEHOV: Den behøver et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt. Den har også brug for motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er glad for at lege, bruge sin næse og for at apportere.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Ude er den aktiv, elsker at bevæge sig og glad for at få nye positive oplevelser. Den har bevaret noget af de større spanielracers vildtinteresse. Hjemme er den rolig og afslappet. Den er kontaktsøgende og tilpasser sig generelt familiens aktivitetsniveau.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er lang, silkeagtig og glat eller let bølget. Den kræver jævnligt en grundig gennembørstning, og de fyldige behæng på bryst, ben, ører og hale skal helst friseres dagligt. Væn tidligt hunden til at blive puslet om, så det bliver en hyggestund for begge parter og ikke en magtkamp.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den sætter stor pris på ejerens opmærksomhed og samarbejder gerne, når indsatsen belønnes hurtigt og varieret. Hold igen med godbidderne for at undgå overvægt og skift mellem leg og apportering. Træn venligt og kvikt i korte sekvenser.

 

OPRINDELSE: Små dværgspaniels har været kendt i mere end tusind år. De blev især forbundet med den engelske kong Charles 2. i slutningen af 1600-tallet og med slægten Marlborough på Blenheim Castle hundrede år senere. Gennem 1800-tallet blev en kortnæset variant stadig mere populær under navnet king charles spaniel, og den langnæsede gik næsten i glemmebogen. Indtil en amerikaner i 1920'erne udsatte pengepræmier til de bedste hunde af den gamle type. De fik så føjet ordet cavalier til racenavnet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her