Logo

Amerikansk staffordshire terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Amerikansk staffordshire terrier

 

Terriere: Undgå at lege voldsomt med en amstaf. Det kan risikere at stresse hunden for meget

 

HØJDE: Hanner 46-48 cm. Tæver 43-46 cm.

VÆGT: 18-23 kg.

FARVER: Enhver farve ensfarvet, flerfarvet eller broget er tilladt.

HJEMLAND: USA.

INTERNATIONALT RACENAVN: American Staffordshire Terrier med kælenavnet amstaf.

 

MENTALITET: I grunden er den venlig over for mennesker og tilforladelig sammen med familiens børn. Men racen kræver stor viden og erfaring af sin ejer. Det er og bliver en kamphund, som er villig til at slås med artsfæller til sidste blodsdråbe. Racen er yderligere belastet af en del uregistreret opdræt såvel som af forkerte ejere.

 

BEHOV: Den elsker kontakt og trives ikke uden menneskelig nærhed. Den kræver motion, og at man, helt fra den er ganske lille, håndterer den venligt, men bestemt. Kræver tidlig socialisering.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Tænk hele tiden på racens baggrund. Den kønsmodne hund er altid kampklar over for andre hunde og utilbøjelig til at overgive sig i slagsmål. Lad den aldrig få mulighed for at slås. Det er stressende for hunden og omgivelserne, og det har ingen relevans i vores samfund.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort, tæt tilliggende, hård og glansfuld uden eller med kun en anelse underuld. Den kræver minimal pleje. En daglig gennembørstning eller aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner løse hår, som ellers borer sig lodret ned i tæpper og møbler, og de er vanskelige at fjerne.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Begynd opdragelsen meget tidligt. Vær altid venlig, men gennemført konsekvent. Læg hovedvægten på øvelser, som skaber tillid og fastlægger lederrollen. Beløn samarbejde, men undgå bold-, træk- eller kamplege, der kan stresse hunden.

 

OPRINDELSE: Den engelske staffordshire bull terrier kom til USA i 1870 sammen med den store bølge af indvandrere. I det nye land udviklede denne krydsning af terrier og bulldog sig væk fra den engelske slægtning. Den blev højere og mere massiv og i stort omfang opdrættet til hundekampe under betegnelsen pit bull terrier, selvom der var forbud mod denne "sport". Pit bull er i dag forbudt i Danmark og mange andre lande, mens amstaffen, der blev anerkendt som race i 1935, stadig bliver søgt dæmpet.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her