Logo

Spurvehøg - Accipiter nisus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Rovfugle - Folconiformes

Familie: Ørne - Aquilidae

I hele Europa, næsten hele Asien med undtagelse af det nordligste, samt i Nordvestafrika.

Hannen er 31-34, hunnen 37-41 cm lang. Stand- og strejffugl, undertiden også trækfugl. Holder især til i nåleskov.

Bygger med forkærlighed rede i høje fyrretræer tæt ved stammen; reden består af tørre grene. Hunnen lægger i maj 4-6 blågrønne, rødbrunt plettede æg. som hun udruger på 31-36 dage. Hannen bringer føde til hunnen og senere til ungerne, som hunnen fodrer.

Jager især småfugle, specielt spurve, stære, finker o.lign.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.964 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her