Logo

Spurvehøg - Accipiter nisus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Rovfugle - Folconiformes

Familie: Ørne - Aquilidae

I hele Europa, næsten hele Asien med undtagelse af det nordligste, samt i Nordvestafrika.

Hannen er 31-34, hunnen 37-41 cm lang. Stand- og strejffugl, undertiden også trækfugl. Holder især til i nåleskov.

Bygger med forkærlighed rede i høje fyrretræer tæt ved stammen; reden består af tørre grene. Hunnen lægger i maj 4-6 blågrønne, rødbrunt plettede æg. som hun udruger på 31-36 dage. Hannen bringer føde til hunnen og senere til ungerne, som hunnen fodrer.

Jager især småfugle, specielt spurve, stære, finker o.lign.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.852 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.