Logo

Spætmejse alm. - Sitta europaea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Spætmejser - Sittidae

Udbredt i hele Europa og Nordasien.

Kropslængde 13-16 cm. Standfugl. Lever i skove, parker osv.; også i byerne.

Reden i hule træer, redekasser m.m., hvorhen den bringer flager af nåletræsbark eller stumper af tørt løv. For store indgangshuller mures mindre med en blanding af ler og spyt. Lægger i maj 6--8 hvide, rødprikkede æg. Hunnen ruger 15-18 dage. Begge forældre fodrer ungerne.

Spætmejsen lever af insekter, larver og edderkopper, men også af frø, som den samler i barkrevner og -sprækker.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.001 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.