Logo

Rødstjært - Phoenicurus phoenicurus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Artikel billede

Klasse: fugle - Aves

Orden: Spurvefugle - Passeriformes

Familie: Drosler - Turdidae

I hele Europa og Lilleasien; østpå til Vestsibirien, samt i Nordafrika. Overvintrer hovedsagelig i Ækvatorialafrika.

Længde 13½-17 cm. Trækker i august-september sydpå og kommer tilbage i april. Findes næsten overalt, i haver, skove og i nærheden af menneskeboliger.

Bygger rede af strå, rodtrævler. blade, hår m.m. i hulninger, mure, mellem tagbjælker osv. Hunnen lægger 5-8 blågrønne æg. Ruger 2 gange årlig; rugetiden er 13-15 dage.

Lever især af insekter, som den fanger i flugten.

.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.335 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!