Logo

Pomeranian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pomeranian

 

Spidshunde: Hvis en hund med så overdådig pels skal befinde sig godt, kræver det flittig brug af børsten.

 

HØJDE: 18-22 cm for begge køn.

VÆGT: 2-3 kg.

FARVER: Sort, brun, hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orangezobel, black and tan eller broget.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutscher Spitz (Zwergspitz/Pomeranian).

 

MENTALITET: En hund, som trods sin lidenhed har meget af spidshundenes selvsikkerhed og vagtsomhed i behold inklusive tilbøjeligheden til at gø af alt og alle. Det er en af de mindste hunderacer, men den opfatter bestemt ikke sig selv som lille. Den kræver uforfærdet respekt fra alle, som den møder, mennesker såvel som hunde.

 

BEHOV: En selskabelig, livlig og frisk hund, der sætter stor pris på et par daglige spadsereture. Den bør fra hvalp lære at omgås andre hunde, så den ikke provokerer dem, der er større end den selv.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den oprindelige rottehund er blevet avlet stadig mindre og holdes nu udelukkende som selskabshund. Den befinder sig bedst i nær kontakt med familien, men er ikke tilfreds med at blive båret rundt på armen. Den er aktiv og meget glad for at lege.

 

PELS OG PLEJE: Den overdådige pels, som leder tankerne hen på en pompon, kræver omhyggelig pasning, hvis den ikke skal filtre sammen i totter, som generer hunden. Væn den til at blive børstet og friseret fra den tidligste hvalpealder, og afsæt 10-15 minutter daglig til pelspleje.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Hunden er glad, opmærksom og lærenem, og den kan blive overraskende lydig, hvis ejeren blot er tålmodig, venlig og konsekvent. Den har gode evner for at følge et spor, og opgaven stimulerer den mentalt på en meget positiv måde.

 

OPRINDELSE: Den mindste spidshunderace kommer fra Pommern i Tyskland og er et resultat af avl på særlig små eksemplarer af tysk spids. Den er beskrevet omkring år 1700 og var oprindelig større, end vi kender den i dag, og med mindre pelspragt. Den samlede aldrig den store interesse i sit hjemland, og først da den fik fodfæste i Storbritannien, tog udviklingen fart. Den hundeglade dronning Victoria anskaffede flere af de små hunde, og så var populariteten sikret, og racen bredte sig ud over hele verden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.