Logo

Norwich terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Norwich terrier

 

Terriere: Norwich terrier er generelt en elskelig selskabshund dog stadig med nogen jagtlyst.

 

HØJDE: 25-26 cm for begge køn.

VÆGT: 5-5,5 kg.

FARVER: Alle nuancer af rød, hvedefarvet, sort og tan og grizzle.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Norwich Terrier.

 

MENTALITET: En af de mindste terriere med et energisk og elskeligt væsen. Den er glad for alt og alle, som den kommer i møde med højlydt begejstring. I familien er den kærlig, trofast og ikke særlig gøende. Den er meget socialt indstillet. Den er frygtløs, men tolererer fremmede hunde såvel som andre dyr, når den er vænnet til dem.

 

BEHOV: Selvom den er lille, har den brug for regelmæssig motion for ikke at blive overvægtig. En rask spadseretur et par gange om dagen er ikke for meget, hvis den slanke linje skal holdes.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er en livlig, aktiv, stærk, robust og udholdende hund. Den er meget selvstændig, men dens stærke flokfornemmelse gør, at den trods jagtlysten ikke er tilbøjelig til at strejfe omkring og kun sjældent bevæger sig ret langt væk fra sine mennesker.

 

PELS OG PLEJE: Den hårde, ru og lige pels med tyk underuld ligger tæt ind til kroppen og beskytter godt mod al slags vejr. Den skal trimmes to til tre gange om året, og man kan udmærket lære at gøre det selv. Med jævnlig gennem børstning fælder pelsen kun, når den trænger til at trimmes.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er generelt opmærksom, lærenem og samarbejdsvillig. Som alle terriere skal den opdrages konsekvent og venligt. Træn kvikt og varieret på forskellige steder og med vekslende belønninger, så kontakten bevares, og hunden ikke keder sig.

 

OPRINDELSE: Den østlige del af England er kendt for sit opdræt af sportsheste. Og i staldene har man altid haft brug for hurtige hunde, som kunne tage rotter og mus. Lokale ruhårede rottehunde er utvivlsomt blevet blandet med mange forskellige terrierracer. Det var studenterne i Cambridge, der først gjorde racen populær. I pauser mellem studierne gik de på jagt, men på kollegierne kunne de kun have små og venlige hunde. Det er kun ørerne, der adskiller norwich terrier fra norfolk terrier.

 


 

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.