Logo

Norsk buhund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Norsk buhund

 

Spidshunde: Norsk buhund er en hengiven familiehund, som egner sig til mange former for hundesport

 

HØJDE: Hanner 43-47 cm. Tæver 41-45 cm.

VÆGT: 12-18 kg.

FARVER: Hvedefarvet fra ret lys til gulligt rød med eller uden sorte hårspidser eller ensfarvet sort.

HJEMLAND: Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN: Norsk buhund.

 

MENTALITET: En livlig og energisk hund med et socialt og charmerende væsen. En meget hengiven familiehund og en herlig legekammerat for børn. Vagtsom og frygtløs, men som regel venlig og selskabelig i forhold til fremmede og tolerant over for andre hunde. Den har et veludviklet hyrdehundeinstinkt og kan være temmelig gøende.

 

BEHOV: Den behøver megen fysisk aktivitet udendørs og samtidig en nær kontakt med mennesker, især i opvækstperioden. En tidlig og målbevidst indsats kan dæmpe racens noget støjende adfærd.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: I forhold til størrelsen er den forbavsende stærk og udholdende. Den er glad for at bevæge sig, men da den er stærkt knyttet til sin familie, er den ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje, forudsat deri får en mentalt stimulerende beskæftigelse.

 

PELS OG PLEJE: Dækpelsen er tyk, fyldig, hård og ret glat tilliggende. Underulden er blød og tæt. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning begrænser fældningen til overgangsperioderne. Pelsen er fugtafvisende og isolerer godt mod kulde såvel som varme.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er opmærksom, lærenem og samarbejdsvillig, så opdragelsen volder næppe problemer. Den er robust, fuld af energi og giver masser af positiv respons til den fører, som forstår at motivere den. Velegnet til mange former for hundesport.

 

OPRINDELSE: Allerede vikingerne havde hyrdespidshunde, som samlede og drev fritgående flokke af husdyr, holdt vagt på gården og nok også deltog i jagt på al slags vildt. Navnet buhund har været i brug fra begyndelsen af 1600-tallet og bekræfter arbejdsområderne. Bu betyder både kvæg og boplads. Racen bruges i Norge stadig til sit oprindelige formål, og den har også vundet indpas i andre lande, hvor fåreavlen er stor. Den har desuden vist sig at være en behagelig selskabshund i en sporty familie.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.