Logo

Newfoundland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Newfoundland

 

Vagt- og gårdhunde: Har man rigelig plads både ude og inde, kan en newfoundland være et godt bud på en familiehund.

 

HØJDE: Hanner ca. 71 cm. Tæver ca. 66 cm.

VÆGT: 54-68 kg.

FARVER: Sort, hvid-sort eller brun.

HJEMLAND: Canada.

INTERNATIONALT RACENAVN: Newfoundland.

 

MENTALITET: En af de venligste hunde, der findes. En rolig, elskværdig og tilpasningsdygtig selskabshund også for førstegangshundeejere. Lykkeligst som fuldgyldigt medlem af familien, blid og tålmodig over for børn og imødekommende over for fremmede. Meget glad for vand og går gerne en stor omvej for at komme igennem en vandpyt.

 

BEHOV: Plads, plads og atter plads. I hjemmet, i haven og i bilen. Det er en meget stor hund, men den er nem at omgås. Den opholder sig gerne udendørs, men er ellers ikke særlig motionskrævende.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: En stilfærdig kæmpebamse, som i hverdagen bevæger sig roligt rundt i nær kontakt med familien. Dens største glæde er en svømmetur, hvor den instinktivt vil søge at redde hvad som helst og hvem som helst op af vandet, uanset om der er behov for det.

 

PELS OG PLEJE: Den lange, tætte pels med tyk underuld er nærmest vandskyende, men den kan samle en del snavs, og den fælder betragteligt. Hvis man afsætter en time om ugen til arbejdet med karte og kam, dæmpes generne meget, men det er alligevel ikke en race for rengøringsfanatikere.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er let at socialisere. Den er lærenem, og opdragelsen volder sjældent problemer. Den retter sig gerne efter venlige anvisninger, men alene størrelsen gør, at man ikke når langt med magt. Enkelte hanhunde kan være noget udfordrende.

 

OPRINDELSE: Formentlig udviklede racen sig fra en blanding af indianernes hunde og de hunde, som spanske og portugisiske fiskere bragte med sig til den nordamerikanske østkyst. De lokale hunde bidrog med størrelse og styrke, de europæiske med glæden ved vand og lysten til at apportere. Hundene hjalp torskefiskerne med at trække garn og både i land og med at bære last og trække kærrer på landjorden. I dag uddanner kystvagten på den franske atlanterhavskyst lette og smidige newfoundlændere som livreddere.

 


 

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.183 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.