Logo

Istrisk støver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Istrisk støver

 

Jagthunde - drivende og støvere. Den korthårede istriske støver har en fin, silkeglat pels. Den ruhårede er også lidt kraftigere bygget

 

HØJDE: Korthåret 44-56 cm, ruhåret 46-58 cm for begge køn.

VÆGT: 18-20 kg.

FARVER: Hvid med få afgrænsede orange aftegninger.

HJEMLAND: Kroatien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Istarski Kratkodlaki Gonic/Istarski Ostrodlaki Gonic.

 

MENTALITET: En blid og føjelig hund, rolig og meget nært knyttet til sin familie og venlig over for fremmede og andre hunde. Man må dog ikke lade sig narre af dens væsen og smukke udseende. Den er en livlig og energisk jagthund, som nok kan tilpasse sig i en familie, men som vanskeligt vil kunne trives som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Den er udstyret med en fremragende lugtesans og en ubetvingelig trang til at bruge den. Den behøver megen fysisk motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og nær menneskelig kontakt.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er hurtig og udholdende, så før man får set sig om, er den over alle bjerge, medmindre line eiler hegn standser den effektivt. Den holder gerne kontakt, men den er svær at kalde tilbage, hvis en interessant duft vækker dens stærke jagtinstinkt.

 

PELS OG PLEJE: Racen findes i to hårlagsvarianter. Den korthårede pels er fin, silkeglat og glansfuld. Den ruhårede er hård, 5-10 cm lang, lidt pjusket og danner en smule skæg og øjenbryn. Den ruhårede variant er noget bedre beskyttet mod vejret og vegetationen end den korthårede.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Selvom den generelt er både lærenem og villig til at samarbejde, er den ikke nem at gøre lydig. Vær meget venlig, vedholdende og konsekvent. Træn varieret i korte og tempofyldte sekvenser. Begynd tidligt og læg hovedvægt på indkald.

 

OPRINDELSE: Racen stammer fra halvøen Istrien, som fra Kroatien strækker sig ud i Adriaterhavet lige ved den italienske grænse. Den er afbildet på kalkmalerier fra 1400-tallet, og gamle klosterdokumenter beretter, at sådanne hunde blev sendt til klostre i Frankrig. Dens hurtighed tyder på, at asiatiske mynder har bidraget til udviklingen sammen med efterkommere efter jagthunde fra oldtidens Ægypten. Den lidt tungere ruhårede variant er formentlig en senere krydsning med den franske griffon vendéen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.035 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her