Logo

Irsk terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Irsk terrier

 

Terriere: Den irske terrier er temperamentsfuld og stiller ganske store krav til sin ejers konsekvens

 

HØJDE: Ca. 46 cm for begge køn.

VÆGT: 11-12 kg.

FARVER: Ensfarvet rød fra gulrød til dybrød.

HJEMLAND: Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Irish Terrier.

 

MENTALITET: Aktiv og livlig med et forrygende gåpåmod. Meget kærlig over for familien, men lidt reserveret i forhold til fremmede mennesker. Tager gerne kontakt til andre hunde og bryder hurtigt ud i leg ved gensidig sympati. Hvis denne ikke opstår, tager den omgående udfordringen op og afprøver sine kræfter i et heftigt slagsmål.

 

BEHOV: En charmerende og udfordrende selskabshund hos mennesker, der er villige til at give den megen kontakt, motion og beskæftigelse, og som kan tøjle dens noget opbrusende temperament.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Lynhurtig med stor jagtlyst, selvstændig og opfindsom. Tager gerne mod anvisninger, men på sine egne betingelser. En race som virkelig stiller krav til sin ejer, men som samtidig holder tæt kontakt. Den er desuden vagtsom og kan være noget gøende.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er ret kort, glat tilliggende, strid og ru med behersket underuld. Den skal trimmes tre til fire gange om året, men den daglige pleje er meget overkommelig. Pelsen fælder kun ubetydeligt, hvis blot den børstes og friseres jævnligt. Skægget klippes og vaskes efter behov.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Kræver som hvalp en kærlig og konsekvent opdragelse og megen socialisering for at udvikle sig til en harmonisk og afbalanceret hund. Livet igennem bør den have mulighed for at bruge såvel krop som intelligens gennem varierede opgaver.

 

OPRINDELSE: Racen er antagelig udviklet fra den gamle ruhårede blackand-tan terrier og irish softcoated wheaten terrier. Den stammer fra egnen omkring Cork i Sydirland, hvor den siden 1100-tallet har arbejdet som gård- og vagthund. Den er en meget energisk rotteog kaninjæger, som også modigt og beslutsomt har deltaget i jagt på grævling. Den har endda været brugt til hundekampe og til hundevæddeløb. I dag holdes den primært som selskabshund, men er i øvrigt egnet til alle former for hundesport.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.166 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her