Logo

Irish water spaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Irish water spaniel

 

Jagthunde apporterende. Den irske vandspaniel kan tilpasse sig et liv i en familie, men det er ikke en race for helt uerfarne

 

VÆGT: 20-30 kg.

HØJDE: Hanner 53-59 cm. Tæver 51-56 cm.

FARVER: Meget varmt rødbrun leverfarve.

HJEMLAND: Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Irish Water Spaniel.

 

MENTALITET: Den er selvstændig og energisk, generelt omgængelig over for familien, men noget reserveret i forhold til fremmede, og især hanhundene kan være udfordrende over for andre hanner. Det er en hund, der vil se sine omgivelser an. Den kan tilpasse sig livet i en aktiv familie, men det er ikke en hund for førstegangshundeejeren.

 

BEHOV: Det kræver sin ejer at holde denne hund i fysisk og mental kondition. Den behøver nær kontakt og megen motion, gerne med daglige svømmeture. At apportere fra vand er dens yndlingsopgave.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Det er en aktiv, udholdende og robust Jagthund mere en retriever end en spaniel. Den holder som regel forholdsvis god kontakt, når ejeren er indstillet på og forstår at beskæftige den med opgaver, som den finder meningsfyldte, for eksempel apportering.

 

PELS OG PLEJE: De tætte og tilliggende små krøller er naturligt "olierede", så pelsen er praktisk talt vandtæt og beskytter godt. Den fælder voldsomt forår og efterår. Pelsplejen kræver flittig brug af børste, karte og kam året igennem, og hvis pelsen bliver for lang, skal den klippes eller trimmes.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er ikke specielt nem at opdrage, så træningen kræver erfaring og forståelse. I de fleste perioder skal hunden behandles med venlig, men ubøjelig konsekvens, i andre perioder skal der arbejdes mere varsomt for at styrke og udbygge samarbejdet.

 

OPRINDELSE: Racens præcise oprindelse fortaber sig i fortidens tåger. Man mener, at den er udviklet på baggrund af hunde fra Mellemøsten, som kom til Irland via Spanien eller Portugal. Den tidligste irske omtale af "vandhunde, der forfølger vandfugle" stammer fra omkring år 1600, så racen er åbenbart kommet til landet før jagtgeværet. Den kan ud over vandarbejdet tilpasses andre former for jagt. Den apporterer villigt også fra land og fra tæt bevoksning, og den kan endda oplæres til at tage stand for fugle.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.904 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her