Logo

Irish glen af imaal terrier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Irish glen af imaal terrier

 

Terriere: Irish glen of imaal terrier vinder stadig stigende opmærksomhed som familiehund

 

HØJDE: Ca. 35,5 cm for begge køn.

VÆGT: 15-17 kg.

FARVER: Nuancer fra lys hvedefarve til gul rød, eventuelt blåtigret.

HJEMLAND: Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Irish Glen of Imaal Terrier.

 

MENTALITET: Det er ikke nogen lille hund. Det er en stor hund på små ben. En sej og robust hund, som tavst skulle kunne qå ned under jorden og selvstændigt trække grævling, ræv eller odder ud af boet. Som selskabshund kræver den en aktiv og sporty familie, som i den glade og hårdføre hund vil få en god ledsager i alle situationer.

 

BEHOV: En uforfærdet vovehals, som behøver motion og beskæftigelse samt en ejer, der kan sætte klare grænser for, hvad hunden skal have lov til at bestemme, også i forhold til andre hunde.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den tilpasser som regel sit krav til motion efter familiens aktivitetsniveau. Den elsker vand og er en kraftfuld og udholdende svømmer. Den er selvstændig og jagtlysten, så kontakten og det rette forhold mellem hund og ejer er vigtigt for den.

 

PELS OG PLEJE: Den ruhårede pels er næsten vandtæt og beskytter godt mod al slags vejr. Den skal børstes regelmæssigt og trimmes tre til fire gange om året. Det er en af de terriere, hvor man forholdsvis let kan lære at gøre det selv. Er pelsen velpasset, fælder den kun ubetydeligt.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: En hund, som behøver en konsekvent opdragelse uden tvang. Lad træningen veksle med leg i korte og tempofyldte sekvenser. En tidlig socialisering med andre hunde og et omhyggeligt valg af legekammerater til den voksne hund er en fordel.

 

OPRINDELSE: Den sjældneste af de irske terriere er en meget gammel race af ukendt oprindelse. Den har sit navn efter dalen Glen of Imaal i Wicklowbjergene i Irland. Dens hovedopgave var her gravjagt, og derudover gjorde den nytte som apporterende hund på fuglejagter og som vagthund og skadedyrsbekæmper på gårdene. Den blev desuden benyttet til hundekampe, mens denne "sport" endnu var tilladt, og det har sat spor i dens forhold til andre hunde, som den kan optræde dumdristigt udfordrende over for.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her