Logo

Gordon setter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gordon setter

 

Jagthunde stående. Den største og tungeste af setterne kræver nogen hundeerfaring og megen motion og beskæftigelse

 

HØJDE: Hanner ca. 66 cm. Tæver ca. 62 cm.

VÆGT: 25-30 kg.

FARVER: Dybt sort med kastanjerøde aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Gordon Setter.

 

MENTALITET: En aktiv og venlig Jagthund. Hengiven i familien, hvor den mest knytter sig til en bestemt person. Mere tilbageholdende i forhold til fremmede og navnlig over for andre hunde. Den kan tilpasse sig en sporty familie, men næppe et liv som udelukkende selskabshund, og det er ikke en race for den helt uerfarne ejer.

 

BEHOV: Den har brug for masser af motion, mentalt stimulerende opgaver og nær social kontakt. Desuden behøver den tidlig socialisering og tilvænning til børn samt en konsekvent opdragelse.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den stærkeste og tungeste af setterne er også den langsomste, men den er hurtig nok, når lugten af fugl tænder jagtlysten. Det er en energisk og selvstændig hund, der gerne bevæger sig over stor afstand, men som samtidig holder relativt god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er moderat lang, glat tilliggende og hverken krøllet eller bølget. Den har fyldige behæng på ører, bryst, ben og hale samt under bugen. En grundig ugentlig gennembørstning holder kropspelsen i orden. Behængene bør dagligt friseres fri for filtre og planterester.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den behøver en tidlig og vedvarende socialisering og opdragelse, da den bliver sent moden. Træn varieret i korte og tempofyldte sekvenser og beløn rigeligt. Læg hovedvægten på indkald og lad gerne hunden apportere så meget som muligt.

 

OPRINDELSE: Det er den eneste setter, som har sin oprindelse i Skotland, hvor man foretrak noget tungere hunde på grund af det vanskeligere terræn. Nutidens sorte og røde race er skabt i slutningen af 1700-tallet af hertugerne af Richmond og Gordon på basis af en ældre type, som var hvid med sorte og brune partier. Hundene fik navn efter Gordon Castle nord for Aberdeen. Den har stået lidt i skyggen af den engelske og den irske setter, men er værdsat i mange lande for sine fremragende jagtegenskaber.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.