Logo

Elg - Alces alces

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Artikel billede

Familie: Hjorte - Cervidae. I Nordeuropa, Asien og Nordamerika; tilfældig i Danmark. Findes ikke i Mellemeuropa, men er dog undertiden trængt frem via Polen.

Bebor store, fugtige skove, kratbevoksede sumpe, bredderne af søer m.m. Lever om sommeren enkeltvis eller i familier; om vinteren slutter 10-15 eksemplarer sig sammen ti! en flok, som de gamle elgtyre dog ikke færdes sammen med.

Et af de største af Europas dyr; når en vægt på 600 kilo. Tyren har et vældigt, skovlformet gevir.

Brunsttid fra slutningen af august til oktober. Drægtighedstiden er 35-38 uger. Koen føder omkring begyndelsen af maj 1-2 kalve, der følger moderen efter 3-4 uger.

Elgen søger føde om aftenen eller tidligt om morgenen. Lever af skud, vandplanter, som den æder stående i vandet, småkviste osv. Bliver 20-25 år gammel.

.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!