Logo

Chow chow

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chow chow

 

Spidshunde: At en chow chow ikke kan lide at bevæge sig er en undskyldning for magelige ejere

 

HØJDE: Hanner 48-56 cm. Tæver 46-51 cm.

VÆGT: 20-30 kg.

FARVER: Ensfarvet sort, rød, blå, fawn, creme eller hvid.

HJEMLAND: Kina.

INTERNATIONALT RACENAVN: Chow Chow.

 

MENTALITET: Selvstændig, grænsende til det egenrådige. Kærlig og hengiven i familien, hvor den ofte vælger et bestemt medlem som sin favorit. Over for fremmede er den ofte noget reserveret. Den opsøger ikke selv slagsmål, men den kan blive meget vred, hvis den føler sig provokeret. Racens specielle psyke kræver stor forståelse.

 

BEHOV: Den behøver et godt socialt liv og jævnlig motion. Fodringen kræver omhu, da racen spiser mindre end andre af tilsvarende størrelse, og da den har svært ved at omsætte proteinrigt foder.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: At racen ikke kan lide at bevæge sig er en skrøne og en undskyldning for dovne ejere. Den er hurtig på korte afstande og udholdende på lange ture. Dens styltede gang har baggrund i de ujævne og klippefyldte områder, hvor den oprindelig kommer fra.

 

PELS OG PLEJE: Der er to pelsvarianter, begge med opretstående dækhår og tæt, blød underuld. Den langhårede chow behøver en del pelspleje. der skal indlæres fra hvalp, så det bliver en hyggestund. Regn med mindst en times arbejde om ugen. Den korthårede er mindre tidkrævende.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Dens selvstændige væsen kan på nogle områder sammenlignes med en kats Indlæring gennem tvang er umulig, men med positiv påvirkning kommer man langt. Den kan ikke tvinges til noget, men den kan lokkes til meget med belønninger, den værdsætter.

 

OPRINDELSE: Racen med den karakteristiske blå tunge er over 4000 år gammel. Den blev oprindelig brugt som jagt-, vagtog trækhund i Mongoliet og Manchuriet. I forbindelse med de mange krige i området bragte kineserne mongolernes hund med til Kina, hvor den fik høj social status. På grund af udseendet blev den senere tempelhund, og chow chow og pekingeser blev betragtet som Buddhas hellige løver, der skulle skræmme dæmoner væk. Racen kom til Europa med britiske søfolk i 1700-tallet som selskabshund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.416 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.