Logo

Bayersk bjergschweisshund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bayersk bjergschweisshund

 

Jagthunde - drivende og støvere. Schweisshundene er uvurderlige hjælpere ved eftersøgning af såret eller trafikskadet vildt

 

HØJDE: Hanner 47-52 cm. Tæver 44-48 cm.

VÆGT: 22-27 kg.

FARVER: Alle toner af rød, fra dybrød til grågul eller hjortefarvet. flammet, brindlet eller med mørke hårspidser.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Bayerischer Gebirgsschweisshund.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Når den arbejder, er den voldsomt engageret, udholdende og selvstændig, næsten stædig. Den færdes ubesværet i selv det vanskeligste terræn, holder som regel god kontakt til sin fører, men lader sig ikke kalde tilbage, hvis den har fært af vildt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er tæt, glat tilliggende, lidt ru og ikke særlig glansfuld med let underuld. Den yder god beskyttelse mod vejr og vind, og den kræver kun en Jævnlig gennembørstning. Ørerne ligger tæt ind til hovedet og skal holdes omhyggeligt rene for at undgå infektioner.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er skabt til og har stort behov for at følge et spor af næsten enhver art. Til gengæld egner den sig ikke til andre former for hundesport. Træn konsekvent, varieret og uden hårdhed. Tidlig socialisering med mennesker er nødvendig.

 

OPRINDELSE: Schweisshundene har til opgave at finde og følge spor efter såret vildt, så dets lidelser hurtigt kan afsluttes. De er uvurderlige hjælpere på jagt og bruges også til eftersøgning af trafikskadet vildt. De nedstammer fra urjagthunden bracken. Oprindelig udtog man de mest sporsikre hunde fra koblet og lod dem søge, hvor andre støvere måtte give op. Bayersk bjergschweisshund er en lettere og mere smidig udgave af hannoveransk schweisshund, som viste sig for tung under vanskelige forhold.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her