Logo

Alderdom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Alderdom

 

Katte kan opnå en høj alder - 10-15 år er ikke unormalt. Men selvom man er gammel, er man vel ikke affældig ...

 

De første alderdomstegn viser sig hos katten i ti års alderen. Pelsen bliver mindre fyldig, de hvide områder bliver større på forskellige dele af kroppen, særlig i hovedregionen. Øjnene bliver mindre klare. Krystallinsen bliver efterhånden uigennemsigtig, men denne »alderdommens grå stær" fører sjældent til blindhed. En grundigere undersøgelse afslører, at tandsættet er i en dårlig tilstand. Tænderne er blevet gullige og er dækket med et mere eller mindre tykt lag tandsten; undertiden mangler der nogle.

 

Katten drikker lidt mere, bevæger sig lidt mindre. Den har undertiden ondt ved at komme i gang om morgenen, og den er tilbøjelig til at blive gnaven og irritabel. Det skyldes alderdommen og de deraf følgende ubehageligheder.

 

Normalt bliver katte 10 til 15 år gamle, hvis ikke sygdom eller ulykkestilfælde støder til. Man har hørt om dyr, som har levet tyve år, ja, endog længere, men det hører til sjældenhederne, og afslutningen på et sådant langt liv er undertiden meget pinagtig. Det fornuftigste er at forsøge på at holde katten i god kondition til cirka femten års alderen, og den bedste måde, hvorpå dette kan lykkes, består i gennemførelsen af en fornuftig ernæring.

 

Se aflivning, aldersbestemmelse, død.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.586 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her