Logo

Afghansk mynde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Afghansk mynde

 

Mynder. Afghanerens forrygende pels er skabt gennem mange generationers selektiv avl

 

HØJDE: Hanner 68-74 cm. Tæver 63-69 cm.

VÆGT: 23-27 kg.

FARVER: Alle farver accepteres.

HJEMLAND: Afghanistan og Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Afghan Hound.

 

MENTALITET: Måske en af de eleganteste hunderacer, der findes. Men også yderst krævende både med hensyn til pelspleje og forståelse for dens særlige karakter. Den er selvstændig, grænsende til det uafhængige. Den behøver en forstående og tålmodig opdragelse fra hvalp for helt at tilpasse sig livet som selskabshund i en familie.

 

BEHOV: Dens største behov er at få lov til at løbe hurtigt og langt. Det kan være et problem på grund af den stærke jagtlyst. Den sætter pris på selskab, men er ikke specielt kontaktsøgende.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Oprindelig skabt til at jage alt ørkenvildt enten alene, i par eller i gruppe. Den arbejder lynhurtigt ved hjælp af synet, vender på en tallerken og dræber effektivt. Man skal ikke forvente at kunne slippe den løs på steder med vildt, små hunde og trafik.

 

PELS OG PLEJE: Den overdådige pels kræver sin ejer. Den skal helst friseres dagligt for ikke at ende som filtrede totter. Den skal vaskes en gang om ugen og eventuelt trimmes let på skuldre og ryg. Det er vigtigt, at hunden fra tidligste hvalpealder vænnes til den omfattende pelspleje.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Traditionel træning med mange gentagelser preller af på afghaneren som vand på en gås. Det er ikke, fordi den ikke kan lære, mere fordi den er svær at motivere. Man når længst med venlig konsekvens, tålmodighed og hurtig belønning af kontakt.

 

OPRINDELSE: I Afghanistan fandtes to typer jagtmynder, en korthåret fra det hede sletteland og en mere langhåret fra bjergene, hvor pelsen skulle beskytte mod kulden. Begge typer er meget gamle, men blev først kendt i Vesten omkring år 1900, da britiske officerer tog dem med hjem til England. Her udkonkurrerede bjerghunden hurtigt slettehunden, og pelsen blev yderligere udviklet gennem 50 års selektiv avl. Også afghaneren deltager i coursing og væddeløb for at give den afløb for løbeglæden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her