Logo

- Semilanghårskatte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Semilanghårskatte

 

Nogle af semilanghårsracerne har udviklet en pels, der giver beskyttelse mod hårde vintre; maine coon katten er en af dem.

 

Mange semilanghårsracer som den norske skovkat er naturligt opståede racer, mens andre, som ragdoll og somali er forholdsvis "nyfremstillede" racer.

 

I alle semilanghårsracer har pelsen et særligt vækstmønster, der tilsyneladende ikke findes hos andre. Når den er fyldigst, som eksempelvis hos maine coon katten, er der normale træk som de losagtige tufser - de indvendige ørehår - og en brystkrave, der kan nå helt ned mellem forbenene. Pelsen kan være ganske kort på store dele af kroppen, men der er ophobning af pels på siderne og "bukser" på bagbenene. På poterne er der ofte totter mellem trædepuderne, og halen er lang og fjerlignende.

 

- Semilanghårskatte

Der er blevet udviklet semilangshårsudgaver af korthårsracer. Denne blå somali minder om en abyssinier, bortset fra den længere pels.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du solceller?Effektiv reklame - klik her