Logo

- Burmeser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Burmeser

 

Øjnenes øverste linje skråner ned mod næsen, men den nedre linje er klart rundet, hvilket giver racen sit helt eget udtryk.

 

Brune, kraftige, glathårede katte, der minder meget om den moderne racekat, burmeseren, er illustreret i et 1500-tals manuskript fra Thailand. De beskrives i manuskriptet som supalak (kobber) katte. I begyndelsen af 1900-tallet blev en lille brun kat bragt fra Burma til England og beskrevet som en chokolademasket siameser. Men den blev ikke godkendt til konkurrence med den brunmaskede siameser, og som race blev den ikke til noget.

 

Grundlæggelsen af den moderne burmeserrace blev lagt i 1930'erne. En lille brun hun af burmesisk oprindelse, men sikkert en krydsning som nutidens tonkineser, blev parret med en brunmasket siameser i San Fransisco. Nogle af killingerne var mørkebrune og blev begyndelsen til den officielle race, burmeser. Racen blev registreret af American Cat Fanciers' Federation i 1936, og i slutningen af 1940'erne vandt den hurtigt anerkendelse i England. Selvom den har et genetisk mønster, der næsten er identisk med siameseren, er burmeseren ikke så højrøstet og den er blevet meget mere kompakt bygget. Næsen er også klart anderledes med et tydeligt knæk. Racen er især kendt for sin. indtagende personlighed, sit muntre temperament og tydelige intelligens. Kattene har velproportionerede ben, hvoraf bagbenene er en smule kortere end forbenene, og pæne ovale poter. Halen er lige og mellemstor og spidser ud i en rund haletip.

 

KENDETEGN

Pels: kort, fin, glansfuld, tætliggende

Øjne: store, runde, med afstand; gule til gyldne

Soignering: lidt ekstra soignering er nødvendig

Temperament: intelligent, aktiv, nysgerrig, tilpasningsdygtig, venlig

 

FARVER OG MØNSTRE HOS BURMESERE

— Ensfarvede brun (sable), blå, chokolade (champagne), lilla (platinum), rød, creme

— Tortie brun, blå, chokolade, lilla. Alle anerkendt i FIFe.

— Bemærk, at disse varianter findes, men de er ikke nødvendigvis anerkendte som burmesere af alle nationale registreringsorganer.

I USA er farverne ud over sable, champagne og platinum grupperet under Foreign Burmese. Andre forbund kalder dem Mayalan.

 

Se mere:

Burmeser Brun (sable)

 

Burmeser Blå

 

Burmeser Lilla og Chokolade

 

Burmeser Rød

 

Burmeser Creme

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.699 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her