Logo

albulider

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

FAMILIE: Albulidae. ORDEN: Elopiformes. KLASSE: Pisces.

Temmelig primitive sildelignende fisk, som lever i de tropiske have. De kaldes på engelsk BONEFISH »benfisk« på grund af det store antal bittesmå ben i kødet. Der er to arter: Albula vulpes (billede øverst), som er meget almindelig i de tropiske have, og Dixonina nemoptera (billede nedenfor), som lever ved Vestindien og ud for Mexicos Stillehavskyst.

Det er let sammentrykte, sølvglinsende fisk, der har bugfinnerne placeret langt tilbage, dvs. i den primitive stilling (hos de mere avancerede fiskearter nærmer bugfinnerne sig til brystfinnerne, og efterhånden sidder de under disse eller endog foran dem). Snuden rager ud over munden og bruges til at rode i bunden med efter små hvirvelløse dyr. Det mest forbavsende ved disse fisk, som ellers har et ret almindeligt udseende, er, at ungerne overhovedet ikke ligner de voksne, idet de er båndformede og bortset fra den veludviklede kløftede halefinne nøje ligner ålenes Leptocephalus-larver. Dette betragtes nu af visse forskere som et bevis på, at albuliderne er nærmere beslægtede med ålene end med fisk uden dette Leptocephalus-larvestadium.

Albuliderne bliver godt 90 cm i længden og vejer over 9 kg. De betragtes som nogle af de bedste sportsfisk.

Artikel billede

Dixonina nemoptera

Albula vulpes (billede øverst) sølvfarve med blålig eller grønlig ryg, slank, rund krop, snude langt, konisk, der sigter nedad og overhængende underkæben mørke striber mellem skalaer på øverste halvdel af kroppen, og svag crossbands strækker sig ned til sidelinjen, ekstremiteter i dorsale og caudale finner skygge med sort.

Lignende Fisk: ladyfish, Elops Saurus

Fundet primært ved kyster i vandkanten af ​​Florida Keys, der findes i vandkanten ofte mindre end 1 fod dyb, normalt over frodige græs lejligheder, lejlighedsvis over hvide sand.

Størrelse: 3 til 5 pounds. Florida Record: 15 lbs, 6 ozs.

Svømmer ikke i flokke, lever af rejer, skaldyr, krabber og fisk fra bunden, gyder til havs, æg rugeæg i bånd-lignende larver, der ændrer sig til fisk-lignende form på omkring 2 inches og søger mod kysten.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.273 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her