Logo

Sortspætte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sortspætte 

Sortspætte - Dryocopus martius

Meget stor, på størrelse med en krage og langt den største europæiske spætte, med sort fjerdragt og meget kraftigt næb. Alsidigt stemmerepertoire med bl.a. et langtrukkent kli-æ og et vidtlydende kry-kry-kry. Fåtallig ynglefugl i Nordsjælland, på Bornholm samt enkelte steder i Jylland, meget spredt og sjælden uden for disse områder. Indvandrede i 1960'erne og er under fortsat spredning i landet. Foretrækker ældre skove, domineret af nåletræer. Giver sig både hørligt og synligt til kende. Søger føde under barken på træer og i myretuer på jorden. Mest standfugl, men navnlig ungfugle strejfer en del omkring.

 

Se billedoversigt

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her