Logo

Rødhovedet and

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødhovedet and 

Rødhovedet and - Nette rufina

En noget plumpt bygget, ret tykhovedet dykand, der ligger højt på vandet. Hannen let kendelig på det rødlige hoved og det skinnende røde næb. Hunnen har lyse kinder og mørk isse og nakke. Meget sjælden ynglefugl og trækgæst. Årligt iagttages kun 10-15 individer i landet, hvoraf nogle formodentlig er undslupne fangenskabsfugle. Holder mest til i lavvandede søer. Udbredt i Mellem- og Sydeuropa mod nord til Femern. Ernærer sig i højere grad end andre dykænder af planteføde og kan græsse på oversvømmede enge. Overvintrer i Sydfrankrig og Spanien.

 

Se billedoversigt

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her