Logo

Havterne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havterne 

Havterne - Sterna paradisaea

Minder meget om fjordternen, men virker mere elegant end denne, med smallere vinger og længere hale, desuden lidt kortere, koralrødt næb. Ret almindelig ynglefugl og almindelig trækgæst nordfra. Yngler i kolonier på småøer ved de fleste kyster. Langt den almindeligste og mest udbredte terne i landet og den art, man hyppigst ser ved kysten. Udstøder ligesom fjordternen meget skarpe og skingrende skrig på og nær ynglepladsen. Er meget aggressiv og udfører styrtdyk mod indtrængende fjender i redekolonien. Er den danske fugleart, som foretager det længste træk, idet vinterkvarteret er pakisbæltet ved Antarktis.

 

Se billedoversigt

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.021 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?





Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her