Logo

Biæder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Biæder 

Biæder - Merops apiaster

Særdeles farvestrålende fugl med langt, nedadbøjet næb og stærkt forlængede halefjer. Kan med sine klare, kontrastrige farver ikke forveksles med andre fugle. Meget sjælden ynglefugl og meget sjælden træk- og sommergæst sydfra. Udbredt i Syd- og Mellemeuropa, hvor den bygger rede i sandbrinker, skrænter og grusgrave, ofte i mindre kolonier. Normalt 5-15 iagttagelser om året. Kun ganske få gange, og med flere års mellemrum, har arten ynglet i landet. Jager flyvende insekter i en let og elegant, svalelignende flugt. Strejfer noget omkring uden for yngleområderne. Overvintrer i tropisk Afrika.

 

Se billedoversigt

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her