Logo

Ragdoll

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ragdoll

 

Denne ejendommelige race, der udvikledes sidst i 1960'erne i Californien, er nu anerkendt af National Cat Fanciers Association. I udseende ligner ragdoll'en meget birmakatten, men dens krop er kraftigere, hovedet bredere og pelsen tykkere, og den oprindelige opdrætter hævder, at den ikke behøver at blive børstet. Der er blevet udviklet brunmaskede og lillamaskede varieteter, og begge kan have en let hvid stribe på næsen og hvid halespids, men dette har ikke væsentlig betydning. De skal imidlertid have birmakattens hvide sokker. Killingerne fødes hvide og får først deres endelige farve, når de er cirka halvandet år gamle. Trods farverne er de på ingen måde beslægtet med siameseren, og de har en meget stilfærdig stemme.

 

Racen stammer fra en hvid persisk hunkat, der kom alvorligt til skade ved et trafikuheld. Tilsyneladende har hendes afkom alle sammen unikke anlæg. De er overordentlig rolige og fysisk så afslappede, at de bogstavelig talt hænger over ens arm som en kludedukke eller en sæk. Det lader til, at de har mistet enhver fornemmelse for fare, og de synes ikke at føle smerte, hvilket gør dem umådelig sårbare. De kan ikke slås og er et let bytte for andre dyr, som kan dræbe en ragdoll i løbet af et par minutter. De lægger sig ned midt i trafikken og falder i søvn.

 

De er på ingen måde skrøbelige, men de må holdes væk fra fremmede dyr, børn, der kan gøre dem fortræd, og fra andre farer. Forandringer i adfærd eller tilstand bør iagttages omhyggeligt for tegn på dårligt helbred eller kvæstelser. Ragdoll'en er blevet beskrevet som »det nærmeste man kan komme til at have en rigtig baby og dog have et dyr«, men dens passive og afhængige natur kan for mange katte-elskere forekomme at være nøjagtigt det modsatte af de træk, som gør katten så tiltrækkende.

 

Avl og salg af ragdolls kontrolleres omhyggeligt af International Ragdoll Cat Association, der søger at overholde en minimumspris og begrænse avlen af nært beslægtede.

Racen er ganske ukendt i Europa.

 

Ragdoll

Flame point Ragdoll


Ragdoll

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her