Logo

Perser tabby

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perser tabby

 

Den røde tabby persers kraftige pelsfarve markeres med en dyb kobberfarve - og øjnene er gylden/orange. Sortsølv/silver persere med orange øjne kaldes også "pewter"perser, som ikke er anerkendt i FIFé.

 

Hvis tabby persere bliver friseret og børstet med fyld og toupering, som bruges til andre varianter, vil virkningerne af deres kraftige mønstre mindskes. Selvom en fyldig pels også her er væsentlig, kan tabbyejeren slappe noget mere af i forhold til soignering.

 

Det klassiske tabbymønster omfatter tre striber ned langs rygraden, en sommerfugleform over skuldrene og en spiral på siderne. Ben og hale skal have mørke ringe i en ensartet afstand og maven er spotted. Plettede, makreltabby og tickede tabbymønstre ses også, bortset fra England, hvor den eneste anerkendte variant er blotehed (eller marmoreret), som er klassisk tabby. De almindeligste tabbyfarver er brun, rød og silver, selvom der også er vist varianter som creme, lilla og cameo (rødsølv). Den brune tabby perser har en dyb brun bundfarve med tætte sorte mønstre. Den var især yndet af den fornemste opdrætter af blå persere i slutningen af 1800-tallet, Frances Simpson. En af hendes champions er forfader til de fleste brune tabby persere i dag. Stærke typer af tabby persere fra USA udføres for øjeblikket til hele verden.

 

Den røde tabby perser er dog med sin dybe røde pels og tilsvarende øjne stadig den mest populære variant. Dernæst følger silvertabby. De er midtpunkt for en strid om den korrekte farve til udstillingskatte. især i England. Andre steder har en mere liberal holdning til øjenfarve resulteret i, at silvertabby perseren i opdræt har nået en meget høj typestandard.

 

Perser tabby

Tabby persere kræver omhyggelig soignering for at få mønstrene frem som på denne brune tabby perser. Det karakteristiske M i panden og dens korte næse og ører er perfekte.

 

Perser tabby

Den funklende pelsfarve hos silvertabby perseren gjorde den til en yndling på udstillinger - inden den blev udkonkurreret af den sølvskinnende chinchilla perser.

 

KENDETEGN

Pels: tyk, silkeagtig og ofte kortere end andre langhårsvarianter

Øjne:

 - Brun og rød: kobber eller orange uden grøn kant

 - Silver: grøn eller nøddebrun

Andre træk:

 - Brun: næsespejl teglrød; trædepuder sorte eller brune

 - Rød: næse og trædepuder lyserøde

 - Silver: næsespejl teglrød med sort kant; trædepuder sorte

Soignering: krævende; grundig, dagligt; særlig omhu får mønstre frem

Temperament: rolig

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.235 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her