Logo

Perser Blå

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perser Blå

 

En blå perser med en velfortjent aristokratisk mine. Den ensfarvede glansfulde pels fremhæver de klare kobber/orange øjne.

 

I slutningen af 1800-tallet blev den blå perser utroligt populær som velhaveres kæledyr og blev specielt opdrættet for at indhøste høje priser. De blev de europæiske kongehuses særlige favoritter. Dronning Victoria af England anskaffede sig to blå, prinsesse Victoria af Schleswig-Holstein var en entusiastisk opdrætter, og kong Edward uddelte medaljer til tidens prisvindere.

 

En af grundene til den blå persers popularitet var, at dens farve efter sigende skulle være nærmest den oprindelige perserkat, som handelsmænd bragte til Europa i 1600-tallet. Den genetiske forandring til den race, vi kender i dag, kan være opstået på øen Malta i Middelhavet. Hvorfor den af og til kaldes den blå malteser. Den blågrå farve er en fortynding af sort.

Det blå kommer af en lavendelblå glans, der får den blege farve til at skinne. Dette er meget tydeligt hos udstillingskatte, der efter idealet har en ensartet mellem- til blegblå farve

uden nuanceringer, pletter eller hvide hår. En mørk, skifergrå pels betragtes som uheldig. Den blå perser bruges på grund af sin lange ærefulde opdrætshistorie som standardtype for andre perservarianter. Af samme grund medtages den sommetider i opdrætsprogrammer for at forbedre andre varianter.

 

Den blå perser har som andre persere ry for at være meget kærlig og blid. Den holder af menneskeligt selskab.

 

Perser Blå

Den blå perser var en af de første perserkatte, der blev etableret som race. I slutningen af 1800- tallet blev den et fashionabelt aktiv for velhavere og aristokrati.

 

KENDETEGN

Pels:           tyk, kompakt, silkeagtig, fyldig krave om hals og skuldre

Øjne: kobber eller dybt orange; kant blågrå

Andre træk: næsespejl og trædepuder blågrå

Soignering: krævende, grundigt, dagligt

Temperament: rolig

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.731 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her