Logo

Maine coon kat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Maine coon kat

 

Maine coon katten er en amerikansk race der ikke anerkendes i Europa på grund af sin store lighed med den norske skovkat.

 

Der er naturligvis intet sandt i historien om, at denne race er resultatet af parringer mellem vaskebjørne og de tidlige kolonisters tamkatte; en sådan parring er biologisk umulig. Dens oprindelse skyldes sandsynligvis ukontrollerede krydsninger mellem amerikanske huskatte og angoraer eller andre langhårskatte, som blev hjemført fra østen af søfolk fra New England. Den var velkendt i de østlige stater og sås ofte på udstillinger ved århundredskiftet, men interessen for denne race aftog i cirka 50 år, indtil oprettelsen af den centrale Maine Cat Club i 1953.

 

Klubben afholder udstillinger udelukkende for Maine coon-katte hvert år i maj i Skowhegan. Coon-katte kan blive meget store og veje op til 15 kg, men de har ry for at være sky. Maine coon-katten er ikke anerkendt i FIFE-området og vil næppe blive det på grund af sin lighed med den norske skovkat.


Maine coon kat

Standard

De skal være muskuløse men have angoraens udseende med det lille til middelstore tilspidsede hoved, lange ben og lang krop, med dens store ører og de store let skråtstillede øjne. Kindbenene skal være højt placeret og hagen fast og i linje med overlæbe og næse, som kun skal have ringe eller intet stop. Såvel et kort fladt ansigt som en for lang næse vil blive regnet som fejl. Pelsen er ikke så lang som hos perserkattene og kraven er heller ikke så fyldig. Den er kort foran på skuldrene og bliver længere ud mod halen. Pelsen er lang på mave og på bagpartiet, hvor den danner et tykt par »knæbukser«. Maine coon-katten kan have en hvilken som helst farve eller et hvilket som helst mønster, og øjnene kan være grønne eller harmonere med pelsens farve. Pelsen er lettere at vedligeholde end de andre langhårskattes pelse.


Se norsk skovkat

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her