Logo

Japansk bobtail

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Japansk bobtail

 

Skønt den først for nylig er indført i De forenede Stater og stadig er næsten ukendt i Europa, er dette en ældgammel race, som har været kendt i mange hundrede år i Japan. Gotokuji-templet i Tokyo er dekoreret med række på række af billeder af en af disse katte, kaldet Maneki-Neko. Alle ses med poten  løftet i en hilsende bevægelse, som er blevet symbolet på held, og hver enkelt er et portræt af denne udsøgte race, som også ses på mange berømte malerier og stik.

 

Den japanske bobtail ligner ikke nogen anden katterace. Selvom den er kraftigt bygget og muskuløs, er den forholdsvis slank. Bagbenene er højere end forbenene, men når katten er afslappet, holdes de som regel bøjet, således at ryggen stadig er lige. Halen er kort og bæres krummet, så selvom dens fulde længde kan være 10 eller 13 cm synes den kun at være 5 eller 8 cm lang; lange hår vokser ud i alle retninger og giver en virkning som af en bobtail (kuperet hale) ligesom hos en kanin.

 

Racen har ingen forbindelse med manxkatten eller de »stumpies«, som manxkatten tit producerer, og den besidder ikke de dødbringende gener, som kan invalidere hele manxkattens rygsøjle.

 

Standard

Hovedet skal danne en fuldkommen ligesidet trekant med blødt rundede sider, høje kindben, en lang næse og store ører. De store ovale øjne er skråtstillede. Den bløde og silkeagtige pels er traditionelt tre-farvet (sort, rød og hvid), men Cat Fanciers Association s foreløbige standard accepterer mange farver, heri indbefattet ensfarvet, to-farvet og skildpaddefarvet, men mønsteret skal være skarpt aftegnet med tydeligt adskilte pletter, og siameser- aftegninger eller vildtfarve uden mønster er ikke tilladt. Den fælder mindre end de fleste andre racer.


Se også manxkat, mytologien og katten.

  
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her