Logo

Hørelse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hørelse


Den mindste støjfrembringer en lynhurtig reaktion hos katten, der kan høre lydbølger med meget høj frekvens - helt op til 40.000 hertz.


Lydbølgerne, der opfattes af øret, fremkalder høreindtryk og udgør, efter deres natur, en støj, en klang eller en melodi. Katten skelner udmærket mellem disse tre klanglige tilkendegivelser. Den skelner mellem en støj med uregelmæssige bølger, en klang, hvis vibrationer er periodiske, og en melodi med flere sinuskurver efter hinanden. Mange katte viser endog en tydelig interesse for denne sidste, idet de viser tilfredshed eller i modsat fald irritation, når de hører visse melodier blive spillet.

 

Det er støj, som fremkalder de stærkeste reaktioner hos katten, jo mere uvant, jo stærkere reaktion.

 

Kattens hørelse er langt skarpere end menneskets, ja endog end hundens. Kattefamilien opfatter lydbølger af høj frekvens (40.000 hertz), som er-uhørlige for os; men især dens høre-følsomhed - det vil sige evnen til at skelne to forskellige lyde fra hinanden, der er udstødt på samme tid og praktisk talt samme sted - er specielt udviklet. Den gør det muligt for katten at lokalisere sit bytte, trods bladenes raslen eller vindens susen.

 

Nogle katte er født døve. Denne unormalitet forekommer hyppigt hos hvide dyr med blå øjne.

 

Se musikken og katten, øret.

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.