Logo

Eksotisk korthår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eksotisk korthår

 

Denne kat, som blev anerkendt som race af Cat Fanciers Association i 1967, er en bevidst skabt hybrid af persertype, men den har en kort pels. Sædvanligvis er krydsningerne foretaget mellem en perser og en almindelig korthårskat, men burmeseren er blevet brugt med lige så stort held, da den amerikanske standard kræver en tungere burmeser end den europæiske, og dens runde hoved, brede bryst og tætte krop medvirker til at frembringe den ønskede eksotiske type.

 

Standard

Den eksotiske korthår er en stor og kraftig kat, men typen er vigtigere end størrelsen. Den skal have persertype men i stedet for perserens lange pels en enestående beklædning med en middellang, blød, silkeagtig og tæt pels.

Kroppen er kort og undersætsig, vel placeret på korte kraftige ben. Den skal være bred over brystet og ligeledes massiv hen over skuldre og bagparti, og have en lige ryg.

Halen er kort og tyk, men skal harmonere med kropslængden.

Det runde massive hoved sidder på en kort, tyk hals og har små ører med afrundede spidser, brede kæber, fyldige kinder, en bred næse og store runde øjne der sidder langt fra hinanden.

Alle de farver og mønstre, der er godkendt for persere i Nordamerika, er tilladt.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.585 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her