Logo

Britisk korthår - Britlsh shorthair

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Britisk korthår - Britlsh shorthair

 

Som alle katte vogter også britisk korthår opmærksomt over sine sovende killinger.

 

British shorthair er i virkeligheden blot den engelske betegnelse for europæisk korthår - det man ofte kalder den almindelige kat, der naturligvis også kan blive og er blevet renavlet som en race. Nu er det sådan, at man i England har gjort meget mere ud af opdrættet af denne race i alle dens farver, end vi har gjort her på fastlandet. Dels på grund af dette og dels på grund af den ifølge sagens natur meget begrænsede mulighed for udveksling af avlsmateriale (karantænereglerne), har kattenes typer og fremtoning udviklet sig på lidt forskellig måde de to steder.

 

Dette har betydning, idet de blå europæere her i Skandinavien stort set alle sammen er af engelsk afstamning og altså er British blue. Denne betegnelse anvendes da også her i landet.

 

I praksis er det sådan, at to farver, dels traditionelt og også fordi det genetisk er det mest rimelige, opdrættes sammen med de blå. Det drejer sig om de blåcreme og de creme, og de ovenfor anførte betragtninger gælder altså også disse katte. De genetiske forhold, som det her ville føre for vidt at komme ind på, gør, at blåcreme katte normalt altid kun findes som hunkatte.

 

Britisk korthår er en rolig og elskværdig kat, som har sin egen stilfærdige måde at gøre sig uundværlig på. Den er sin ejer meget hengiven, og når man har fået sådan et lille væsen i huset, vil man hurtigt opdage, at hvor man end opholder sig, vil man finde den i sin umiddelbare nærhed. Den er sjældent demonstrativ i sine kærtegn, men det betyder ikke, at den ikke slutter sig nært til sit menneske. Samtidig tiltaler den mange mennesker med sine runde og bløde former, som den jo har fælles med perseren uden at have dennes besværlige pels pleje.

 

Se chartreux, europæisk korthår.

 

Britisk korthår - Britlsh shorthair

Blåcreme britisk korthår.

Britisk korthår - Britlsh shorthair

Britisk korthår - Britlsh shorthairblå

 

Britisk korthår - Britlsh shorthair

Uddrag af standarden

Britisk korthår er en robust kraftigt bygget kat med en massiv krop på korte velproportionerede ben. Den er af middelstørrelse med en veludviklet brystkasse. Den noget korte hale er tyk ved roden og let tilspidset. For- og bagben er lige lange med pæne velafrundede poter. Hovedet er næsten æbleformet med afrundet hovedskal, fyldige kinder og en kort bred næse. Ørerne er små og let rundede og øjnene store, runde og meget udtryksfulde. Pelsen skal være kort og fin, uden at være grov eller uldagtig.

 

Fejl, man skal være på vagt over for, omfatter for store ører, spids eller for lang næse, dybtliggende eller små øjne, et smalt ansigt, uharmoniske ben eller en åben pels.

 

Farver:

Blå: alle grå farvetoner er tilladt. Dog foretrækkes en lys gråblå fremfor andre farver.

Creme: varm creme i en jævn farve uden striber.

Blåcreme: blå og creme godt blandet, ikke i pletter.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her