Logo

Aflivning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aflivning

 

Har man ret til, af »moralske« hensyn eller af egoisme at lade en kat, der er alt for syg til at kunne plejes, lide? Eller til at lade et gammelt dyr, som er blevet affældigt, sygne hen?

 

Svaret er et bestemt nej, da vort ansvar over for det dyr, der lever hos os, forpligter; når vi har sikret det en så behagelig tilværelse som muligt, har vi pligt til den dag, hvor det bliver nødvendigt, at forkorte lidelsen og give det en hurtig, skånsom død".

 

Nu til dags foregår aflivningen af katten ved hjælp af bedøvende midler, som kun forårsager en søvn, der efterhånden fører til døden. Man »gasser« ikke mere kattene, ligesom man heller ikke »sprøjter« dem med stryknin. Selvfølgelig er det for dens ejer, som mister en tro følgesvend, en meget smertelig handling, men katten oplever jo kun en indsprøjtning, som den har gjort det så ofte før fx ved vaccinationer eller operative indgreb. Hvad angår aflivning ved fødslen af et kuld killinger, som man hverken kan beholde selv eller få anbragt, mener vi at dette er mere barmhjertigt end at dømme uskyldige dyr til et langt lidelsesfuldt omstrejfende liv.

 

I denne forbindelse kan det ikke understreges kraftigt nok, at man aldrig må aflive en kat eller killing ved drukning, da selv helt nyfødte killinger kan være ved bevidsthed forbløffende længe under vand. En sådan aflivningsmetode kan altså kun opfattes som dyrplageri.

 

Se bedøvelse, dyrlæge, død, fødselskontrol.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her