Logo

Welsh springer spaniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Welsh springer spaniel

 

Jagthunde apporterende. Jagtinstinktet er udtalt hos racen, så hunden har behov for mentalt stimulerende beskæftigelse

 

HØJDE: Hanner ca. 48 cm. Tæver ca. 46 cm.

VÆGT: 16-20 kg.

FARVER: Hvid med kastanjerøde aftegninger.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Welsh Springer Spaniel.

 

MENTALITET: Den er livsglad og charmerende med konstant viftende hale. Oftest er den venlig og hengiven, glad for at lege med familiens børn og afslappet over for fremmede og andre hunde. Den har megen jagtlyst i behold og kræver en familie med hundeerfaring og et aktivt udendørs liv, hvis den skal trives som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Den er meget aktiv og behøver en hel del motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er også selskabelig og kontaktsøgende, og den har det ikke godt med at blive ladt for længe alene.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Som hvalp og helt ung kan den være yderst voldsom og stille store krav til ejerens tålmodighed. Som voksen bliver den meget mere afdæmpet. Den bør socialiseres tidligt, da enkelte af hundene kan være lidt skeptiske over for fremmede. Meget glad for vand.

 

PELS OG PLEJE: Den silkeagtige pels er glat og tilliggende. Behængene er moderate, længst på ører og hale. Pelsen beskytter godt, fælder kun ubetydeligt og er overkommelig at holde i det daglige. En grundig gennembørstning en gang om ugen er tilstrækkelig til at holde den i orden.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er selvstændig, men glad for at arbejde. Opdragelse og træning skal være lystbetonede, varierede, venlige og konsekvente. Ros virker også her bedre end ris. Nogle hunde har en tendens til at knytte sig mest til en bestemt person.

 

OPRINDELSE: Den blev anerkendt som selvstændig race i 1902, men den har eksisteret og arbejdet i Wales adskillige år tidligere. Den var jagthund, men den blev også sat til at drive kvæg og vogte får. Den er uden tvivl i nær familie med den større og kraftigere engelske springer spaniel. De blev begge betegnet som "starters" r hvilket betyder, at de kun skulle jage vildtet op, ikke nødvendigvis apportere efter skuddet. Det er imidlertid en disciplin, som begge racer i dag udfører med stor effektivitet.

 


 

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Din mening om dyreabc.dk
Hvad er godt?
Hvad er dårligt?
Hvad mangler?
Mange tak for dit svar! Vi bruger svaret til at blive bedre.