Logo

Welsh corgi Pembroke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Welsh corgi Pembroke

 

Hyrdehunde: Welsh corgi pembroke er den engelske dronning Elizabeths foretrukne hunderace.

 

HØJDE: 25-30 cm for begge køn.

VÆGT: 10-12 kg.

FARVER: Ensfarvet rød, zobel, fawn eller black and tan, alle eventuelt med hvidt på ben, bryst og hals.

HJEMLAND: Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Welsh Corgi Pembroke.

 

MENTALITET: Udadvendt, aktiv og social. Meget lig sin nære slægtning welsh corgi cardigan, men måske en anelse livligere, lidt mere vagtsom og dermed også lidt mere tilbøjelig til at gø. En omgængelig hyrdehund, som også er velegnet som selskabshund i en sporty og aktiv familie. Som oftest legesyg og glad for børn.

 

BEHOV: Daglig motion gerne med mulighed for at bevæge sig frit samt nær social kontakt med familien. Den bliver mere sat med alderen, og så skal man passe på, at den ikke bliver overvægtig.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den unge hund er meget glad for at bevæge sig. Med alderen bliver den roligere, men man bør aldrig skære ned på gåturene, hvis man vil undgå overvægt. Er som hyrdehund normalt lydhør over for anvisninger og holder sig relativt tæt på sin "flok".

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er middel lang og lige med tæt underuld. Den beskytter hunden godt i al slags vejr og er ikke på nogen måde arbejdskrævende. Børst hunden grundigt igennem en gang om ugen for at undgå fældning, og frotter den tør efter en tur i vådt vejr på grund af de lave ben.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Reagerer positivt på alle former for indlæring og kan blive en god, lille lydighedshund, hvis den trænes uden hårdhed med god konsekvens og i korte, varierede sekvenser. Tag desuden særlige hensyn til racens korte ben og lange ryg.

 

OPRINDELSE: Storbritannien har ingen oprindelige spidshunde, men walisernes corgier kan have fået et indslag af hyrdespidshunde tilført med vikingernes nordiske hunde, som har blandet sig med lokale hunde for mere end 1000 år siden. Eller vikingerne kan have bragt corgier med sig tilbage, som så sammen med lokale skandinaviske hunde kan have dannet baggrund for for eksempel nutidens västgötaspids. Ingen kan sige det med sikkerhed, men temperamentet og forekomsten af medfødt stumphale tyder på en forbindelse.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her