Logo

Tysk wachtelhund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tysk wachtelhund

 

Jagthunde apporterende. Racen hører hjemme hos aktive jægere og er ikke egnet som udelukkende selskabshund

 

HØJDE: Hanner 48-54 cm. Tæver 45-52 cm.

VÆGT: 18-25 kg.

FARVER: Skimlet eller ensfarvet brun eller rødlig ofte med hvide eller skimlede aftegninger.

HJEMLAND: Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN: Deutscher Wachtelhund.

 

MENTALITET: Det er en livfuld, passioneret og alsidig jagthund, generelt venlig og social over for sine omgivelser. Den er noget mere bestemt af væsen end de engelske spaniels. Det er en race, som ubetinget hører hjemme hos aktive jægere, hvor den falder godt til i familien. Den er ikke egnet som udelukkende selskabshund.

 

BEHOV: Det er en jagtbrugshund med et stort behov for at blive brugt. Den skal have masser af motion, rig mulighed for at bruge sin næse og nær kontakt med en ejer, den kan føle respekt for.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den har bevaret mange af den drivende jagthunds egenskaber. Den følger gøende færten af vildt. Den arbejder selvstændigt og utrætteligt og apporterer gerne både fra land og vand. Med passende træning er den dog let at kontrollere også på stor afstand.

 

PELS OG PLEJE: Den har en pels til al slags vejr, kraftig og ikke for lang, tæt tilliggende og oftest bølget eller lokket. Underulden er tæt og veksler i tykkelse med årstiden, så hunden fælder en del et par gange om året. Pelsplejen er overkommelig og indskrænker sig til jævnlig gennembørstning.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Venlighed og konsekvens kombineret med en god portion hundeerfaring hos ejeren er vejen til samarbejde og god kontakt med den positive og lærevillige hund. Begynd træningen tidligt og skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger.

 

OPRINDELSE: Racen er en af de oprindelige mellemeuropæiske jagthunde, som gennem århundreder har udviklet sig fra de drivende hunde. Før skydevåbnenes tid var deres opgave at bringe vildtet i bevægelse og styre det hen mod fangstnet. Wachtelhunden er i dag en allround jagthund til vildt med både fjer og pels ikke kun til vagtler. Den er fremragende til at søge og apportere nedlagt vildt, og den arbejder pålideligt som schweisshund. Der er ikke i avlen taget hensyn til dens anlæg for at tage stand.

 


 

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Din mening om dyreabc.dk
Hvad er godt?
Hvad er dårligt?
Hvad mangler?
Mange tak for dit svar! Vi bruger svaret til at blive bedre.