Logo

Tjekkoslovakisk ulvehund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tjekkoslovakisk ulvehund

 

Hyrdehunde: Ulvekrydsninger er generelt sky over for fremmede og har svært ved at være alene.

 

HØJDE: Hanner mindst 65 cm. Tæver mindst 60 cm.

VÆGT: Hanner mindst 25 kg. Tæver mindst 20 kg.

FARVER: Gulgrå til sølvgrå med lys maske.

HJEMLAND: Slovakiet.

INTERNATIONALT RACENAVN: Ceskoslovensky VIcak.

 

MENTALITET: Racen egner sig ikke som familie- eller selskabshund. Den er skabt som tjenestehund i militæret, og den kræver en meget erfaren fører, der forstår dens specielle mentalitet. Den er mistænksom, næsten sky over for fremmede, og den kræver tidlig og omhyggelig socialisering for at tilpasse sig og blive tryg ved omgivelserne.

 

BEHOV: Skal målrettet præges på alt i en meget tidlig alder. Kræver megen motion, beskæftigelse og træning samt en udendørs løbegård, da racen meget vanskeligt kan lære at være alene hjemme.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Den er meget aktiv, udholdende og robust over for vind og vejr. Den er usædvanlig pålidelig og trofast over for sin fører, som den altid holder tæt kontakt til. Racen er meget lidt tilbøjelig til at gø, men udtrykker sig med en særpræget hylen.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er glat og tæt tilliggende. Der er stor forskel på vinterog sommerpels. Om vinteren dominerer den kraftige underuld, mens den om sommeren er væsentlig tyndere, men stadig tæt. Pelsen fælder temmelig meget i overgangsperioderne, men er ellers ikke krævende.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er kvik, lærenem og samarbejdsvillig, men den skalopdrages venligt og samtidig med ufravigelig konsekvens. For den erfarne hundefører volder indlæringen sjældent problemer. Hannerne kan dog være lidt mere udfordrende end tæverne.

 

OPRINDELSE: Racen er resultatet af et biologisk eksperiment, som fandt sted i årene 1955-65 i det tidligere Tjekkoslovakiet. Man krydsede to schæferhunde og to karpatiske ulve. Afkom efter såvel hanhund/tæveulv som hanulv/tævehund viste sig at være i stand til at forplante sig videre. Målet var at kombinere de bedste egenskaber hos begge arter og skabe en anden type brugshund. Racen, som blev godkendt i 1982, viste sig meget anvendelig som meldehund for militæret, men mindre egnet til politiarbejde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.889 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her