Logo

Thai ridgeback dog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Thai ridgeback dog

 

Spidshunde: I en stribe på ryggen vokser hårene i modsat retning af de øvrige og danner en såkaldt ridge

 

HØJDE: Hanner 61-66 cm. Tæver 58-61 cm.

VÆGT: 23-34 kg.

FARVER: Kastanjerød, sort, silver eller blue.

HJEMLAND: Thailand.

INTERNATIONALT RACENAVN: Thai Ridgeback Dog.

 

MENTALITET: En yderst selvstændig hund, som godt kan være lidt egenrådig. Den er vagtsom og noget tilbageholdende over for fremmede og ikke særlig imødekommende i forhold til andre hunde. I familien er den omgængelig og pålidelig, også sammen med børn. Den kræver erfarne ejere, hvis den skal fungere udelukkende som selskabshund.

 

BEHOV: Den robuste og energiske hund behøver en hel del fysisk motion og en tidlig tilvænning til andre mennesker og hunde samt en konsekvent opdragelse med mange mentalt stimulerende opgaver.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen har tjent som vagthund for hus og hjem og for kærretransporter samt som jagthund. Den er hurtig og har en fremragende springevne, så den bør kun slippes løs, hvis man har fuld kontrol over situationen. Ellers holder den normalt god kontakt.

 

PELS OG PLEJE: Pelsen er kort og glat, og den kræver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Den beskytter kun lidt mod kulde og fugt, så hunden kan være lidt kuldskær. I en stribe på ryggen vokser hårene i modsat retning af de øvrige og danner den karakteristiske ridge.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den opfatter hurtigt og har let ved at lære, men den er samtidig selvbevidst og ikke altid villig til at gøre tingene på kommando. Begynd opdragelsen meget tidligt og træn i korte, tempofyldte og varierede sekvenser, så interessen holdes fanget.

 

OPRINDELSE: 350 år gamle skriftlige kilder omtaler hunde af umiskendelig lighed med nutidens type. Racen forekom hovedsagelig i den østlige del af Thailand, hvor de mangelfulde samfærdselsmidler har forhindret krydsning med andre racer. Den blev først for få år siden "opdaget" tilfældigt i Bangkok af en amerikansk kynolog, som bragte flere eksemplarer med til Californien. Racen blev så derfra eksporteret til andre dele af verden. I hjemlandet kaldes den ganske enkelt mah thai, som betyder thaihund.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.013 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her