Logo

Tervueren

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tervueren

 

Hyrdehunde: Tervueren er i de fleste lande den mest populære af de fire belgiske hyrdehunderacer

 

HØJDE: Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT: 27-29 kg.

FARVER: Rød med sorte hårspidser og sort maske. Mange nuancer fra rød til grå kan forekomme.

HJEMLAND: Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN: Tervueren.

 

MENTALITET: De fire belgiske hyrdehunderacer, groenendael, laekenois, malinois og tervueren, er meget ens af væsen. De er kvikke, aktive, årvågne og vagtsomme. De er i almindelighed nysgerrige og venlige over for fremmede, dog med tendens til reservation. Tervueren er som de øvrige velegnet som familiehund hos aktive mennesker.

 

BEHOV: Bør opdrages venligt, men konsekvent og allerede som hvalp have mange positive oplevelser med fremmede mennesker og andre hunde, så racens tilbageholdenhed ikke når at tage overhånd.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Havde som fårehyrde til opgave på førerens anvisninger at drive flokken eller enkelte dyr på fold gennem hegn og forbi forhindringer. Det gør den til en lydhør og samarbejdsvillig ledsager, der er velegnet både som sportshund og som tjenestehund.

 

PELS OG PLEJE: Trods længden er pelsen ikke voldsomt arbejdskrævende. Den er lang og blød med tæt underuld, og den skal gennembørstes jævnligt og grundigt for ikke at fælde. Masser af frisk luft holder pelsen glansfuld hos hunde, der ellers opholder sig meget i vores tørre indeklima.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Racen er opmærksom, lærevillig og har en god koncentrationsevne, så den er en fornøjelse at træne med. Den har dog let ved at blive stresset. Beløn derfor rigeligt, men afdæmpet, både når det sker med godbidder, med ros eller med leg.

 

OPRINDELSE: På basis af gamle tårehundetyper udviklede man i slutningen af 1800-tallet de belgiske hyrdehunde oprindelig otte typer, nu fire mellemstore, smidige, udholdende og vagtsomme racer. Foruden deres opgaver som fårehunde viste de sig meget velegnede som tjenestehunde for politi, militær og toldvæsen. Senere er de blevet værdsat som konkurrencehunde i agility og lydighed. Tervueren har fået sit racenavn efter byen af samme navn. Den er uden tvivl i nær slægt med den sorte groenendael.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her