Logo

Stabyhoun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stabyhoun

 

Jagthunde stående. En rolig og afdæmpet jagthund, som også kan tilpasse sig et liv som familie- og selskabshund

 

HØJDE: Hanner ca. 53 cm. Tæver ca. 50 cm.

VÆGT: 15-20 kg.

FARVER: Sort, brun eller orange med hvide aftegninger.

HJEMLAND: Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN: 5tabyhoun.

 

MENTALITET: Det er en jagthund, men den kan trives også som familie- og selskabshund. Det er en hengiven, blid, venlig og afdæmpet hund. Den er selskabelig og glad for kontakt med mennesker, og den er altid en veloplagt legekammerat for familiens børn. Selvom den er vagtsom, tager den gerne nysgerrigt og tillidsfuldt mod fremmede.

 

BEHOV: Den knytter sig meget tæt til hele familien. Den behøver god kontakt, en hel del motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er meget glad for vand og ivrig efter at apportere.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS: Racen er jagtglad, men ikke specielt hurtig i sit arbejde. Generelt er den lydhør over for anvisninger og holder god kontakt. Den tager desuden gerne selv initiativ til en jagt på rotter, mosegrise og muldvarpe, som den dræber hurtigt og kontant.

PELS OG PLEJE: Pelsen er lang og glat tilliggende med tæt, vandafvisende underuld. Den beskytter godt mod vejr og vind. Pelsen fælder en del og behøver en grundig ugentlig gennem børstning og omhyggelig frisering af de mere buskede partier bag på benene og på brystet og halen.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING: Den er generelt positiv over for indlæring og nem at træne. Vær venlig og konsekvent og beløn hurtigt og varieret. Benyt gerne apporteringsøvelser som belønning. Foruden til jagt egner racen sig til andre former for hundesport, for eksempel lydighed.

 

OPRINDELSE: Forfædrene er formentlig Middelalderens spanielagtige fuglehunde, som blev brugt ved jagt med fangstnet. Disse hunde var kendt over store dele af Europa og kan være kommet til Holland under den spanske besættelse i 1500-tallet. Gennem århundreder har racen gjort nytte som både jagthund og gårdhund især i provinsen Friesland. I 1800-tallet fik den konkurrence af settere og pointere, men den klarede sig på grund af evnen til at apportere over store afstande i vandet og dens "bløde mund".

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her